sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Bataatti-pinaattimuhennos kanatäydennyksellä


Heissan palmusunnuntailta! Yhden yhtä virpojaa ei käynyt, vaikka olin varannut ison purkillisen erilaisia suklaamunia. Viime vuonna kävi useampikin, mutta sitä ennen meni monta vuotta, jolloin sain syödä munat itse. Halusin kuitenkin pääsiäiseksi niitä koristeltuja oksia, joten otin päiväkävelylle mukaan pari euroa ja pysäytin ensimmäisen näkemäni trullisakin ja pyysin virpomaan:)


Kuvassa on kuitenkin lauantai-illan nopea ruoka: bataattia ja pinaattia sipulin ja tällä kertaa myös broileripalojen kanssa. Tämä on yksi vanha herkku, jota olen aina silloin tälllöin tehnyt lisäkkeeksi lihalle. Ruoka on maustettu currylla ja balsamietikalla ja maistuu erinomaisen hyvältä. Ohje on peräisin Gloriasta, kuten suurin  osa lemppareistani, ja sinne tämä on omittu Martha Stewart Living -lehdestä.

BATAATTIA JA PINAATTIA
lisäkkeenä kuudelle

2 bataattia
2 rkl oliiviöljyä
1-11/2 tl currya
1 punasipuli
1 dl vettä
pussi tuoretta pinaattia (500g)
1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja kuutioi bataatit ja silppua sipuli. Huuhdo pinaatti.
Kuumenna öljy suurella pannulla. Lisää bataattikuutiot ja kypsennä kymmsenisen minuuttia, kunnes kuutiot alkavat ruskistua ja pehmentyä. Lisää joukkoon curry ja sipuli ja hauduta vielä hetki. 

Lisää pannulle vesi. Sekoittele, kunnes vesi on haihtunut ja bataatti on kypsää.

Hauduta tuore pinaatti nopeasti kahdessa erässä teflonpannulla tai -kattilassa. Valuta pinaatista irronnut neste pois.

Sekoita pinaatti lämpimän bataatin joukkoon. Mausta muhennos balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla ja nauti!

Tällä kertaa tein aterian yhdestä bataatista ja pienestä paketista broilerinpaloja. Mausteita käytin melkein ohjeen mukaiset määrät ja hyvää tuli. Tosin aika isot annokset, eikä sitä tainnut edes jäädä...


4 kommenttia:

  1. Onpa teillä jo pääsiäisen tunnelmaa. Edellisestä postausta kommentoin sen verran, että mustaherukat ja puolukat ovat mielestäni parhaita pakastemarjoja. Mansikka ja mustikka vähän vetistyvät ja menettävät makuaan pakasteina. Vastasin nyt vasta veskahaasteeseesi ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin erilaisia keltaisia kukkia ja sijoitin kaikki olohuoneen ruokapöydälle. Tuovat kummasti valoa ja pääsiäistunnelmaa jo räntäsateen keskelle.

      Poista
  2. Ihana pääsiäistunnelma, pitäisi varmaan itsekin hakea jotain keltaista, tai no ainakin kynnet on, jos ei muuta. ;) Resepti kuulostaa herkulta, tykkään bataatista ja pinaatista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, askartelin jopa vaaleanvihrän lehtikranssin oveen silkkipaperista, minä joka en ole käynyt päivääkään päiväkotia enkä askartele. Mutta syntyy sitä näköjään vaika mitä, kun ei valmiina löydä.

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...