maanantai 4. marraskuuta 2013

Kanawokki



Jos ennen halusin tehdä syöjät onnelliseksi, valmistin äyriäisnuudeleita. Sunnuntaiaterian jälkeen porukka oli kuin huumaantunut hyvästä ruoasta. Salaisuuteni oli tavallisesti osterikastike, jota sujautin lopuksi pari ruokalusikallista nuudelien joukkoon.

Luulen että se on se umami, se tekee makuelämyksestä jotenkin täydellisen. Sama kombo on tässä kanavokissa, johon kyllä lisätään vähän enemmänkin aasialaisia makuja. Näitä mausteita löytyy jääkaappini ovesta aina. Yhdessä laatikossa ovat nämä kastikkeet ja toisessa erilaiset curry-, chili- ja muut tahnat. Uusimpana tulokkaana on seesamiöljy, joka tuo juuri sen oikean tuoksun ja maun wokkiruokiin. Metallipullo tosin puuttuu tästä kuvasta.



Huomasin viime vuonna tämän kanawokin ohjeen paikallisesta Keskisuomalaisesta, ja monet kerrat olemme jo tätä tyytyväisenä syöneet. Tässä on mukana aika paljon vihanneksia, ja sehän sopii minulle. Tykkään itse kokojyvänuudeleista, muut eivät. Tämä ohje on kuudelle, mutta on helppo puolittaa.

KANAWOKKI 
500 g broileria, filesuikaleina, sisäfileinä tai itse paloiteltuna
0,5 dl seesamiöljyä
2 rkl soijaa
2 rkl kalakastiketta 
1 iso sipuli
pätkä purjoa
porkkana tai kaksi, koosta riippuen
parsakaalin kukintoja
paprika
(yksi punainen chilipaprika) 
3 rkl osterikastiketta
0,5 dl teriyakikastiketta
1 paketti nuudeleita
pari kourallista cashew-pähkinöitä tai maapähkinöitä 
1. Sekoita seesamiöljy, soija ja kalakastike Minigrip-pussissa tai sopivassa astiassa. Lisää joukkoon suikaloitu broileri, sekoita ja jätä maustumaan jääkaappiin noin tunniksi.
2. Paloittele vihannekset suupaloiksi tai ohuiksi tikuiksi.
3. Paista kanat marinadeineen kuumalla pannulla. Lisää kasvikset ja anna paistua muutama minuutti. Kasvikset voi toki paistaa  seesamiöljyssä rapsakoiksi toisella pannullakin.
4. Keitä nuudelit kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Lisää valutetut nuudelit kanan ja vihannesten joukkoon, mausta osterikastikkeella ja teriyakikastikkeella ja sekoita.
5. Paahda vielä cashew-pähkinät ruoan päälle. Tarjoa heti.



2 kommenttia:

  1. Voi mikä herkkuhetki täältä löytyi - ja taas tuli nälkä :) ihanaa alkanutta viikkoa sinulle.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...