lauantai 20. elokuuta 2011

Syntisen suklaista ja sataprosenttisen rasvaista






Mitä voi sanoa kakusta, joka tehdään suklaasta, voista ja sokerista? Munia tulee tietysti, kun se kerran on kakku, mutta juuri muuta ei tarvita. Aika täydellistähän siitä tulee, ja sellainen syödään tietysti kermavaahdon kanssa. Tarvitaan myös vadelmia ja kahvia ja hyvää seuraa. Sellainen tilaisuus tuli tässä yhtenä päivänä. Vieraalla oli nimittäin vehnäallergia ja kakku tehtiin sen mukaan.

En yhtään muista, mistä kopioin ohjeen, kun metsästin sopivaa. Tässä oli valmiiksi jo puolikas annos, mutta muokkasin ohjetta vähän. Tykkään käyttää suklaakakuissa espressojauhetta ja hiukan suolaa, joka syventää makua.



Puolikas annos Syntiä

125 g tummaa suklaata, mahdollisimman hyvää, käytin 70% Fazer Premiumia leivontahyllystä
125 g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
2 rkl maissitärkkelystä / vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
annospussi espressojauhetta / lusikallinen rommiuutetta / appelsiininkuorta ja mehua

Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Kiinnitä leivinpaperi pienen irtopohjavuoan pohjaan (halkaisija 22 cm). Voitele reunat ja myös leivinpaperi.

Sulata kuutioitu voi hyvin miedolla lämmöllä kasarissa. Sekoita joukkoon paloiteltu suklaa ja espressojauhe. Lämpötila ei saa nousta liian korkeaksi, ettei suklaa juoksetu.Suklaa sulaa kyllä ilman sulaan voihin ilman lämpöäkin, jos hissukseen sekoittelee.

Vaahdota valkuaiset pienessä kulhossa. Vaahdota sen jälkeen samoilla välineillä toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri. Lisää joukkoon jauhot. Valuta hiukan jäähtynyt suklaaseos taikinaan samalla sekoitellen. Kääntele lopuksi mukaan valkuaisvaahto vaikka taikinanuolijalla. (En oikeasti ole varma, onko tässä mitään järkeä. Kannattaisko kuitenkin vaahdottaa munat kokonaisina, koska kakku lätsähtää joka tapauksessa?)

Kaada suklaataikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia. Kun otat kakun uunista, heilauta sitä. Sen pitää olla keskeltä vielä hiukan tytisevä, mutta ei juokseva.

Anna jäähtyä rauhassa vuoassaan. Täysin jäähtyneenä irrota vuoka ja siirrä kakku leivinpapereineen lautaselle; paperia on turha yrittääkään ottaa pois. Revi vain reunoilta niin paljon kuin saat.

Jääkaappisäilytys yön yli tekee hyvää, jos saat pidettyä näpit erossa kakusta. Tarjolle tuotaessa hulmauta siivilällä tomusokerihuntu pintaan. Kermavaahto ja vadelmat sointuvat ihanasti tähän, miksei myös kypsät kirsikat tai mustaherukat...


Ja tämä tehdään siis jo edellisenä iltana, että maku ehtii syventyä. Maku riippuu paljon suklaan mausta. Fazer ei ole kovin makeaa, kun vanhasta taloussuklaasta taas tulee varmaan tosimakeaa. Voisin kuvitella, että virolainen Kalev-kirsikkasuklaa toimisi kerrassaan nappiin tässä, se on aivan lempisuklaani.


Ja muista, että jo pelkkä suklaakakun ajatteleminen ja kuvien katseleminen lihottaa!




12 kommenttia:

  1. Lihottaa tai ei, mutta suklaakakku on syntisen hyvää. Elämässä täytyy olla vähäsen syntiäkin mausteena.

    VastaaPoista
  2. Kyllä. Nyt ihan oikeasti tuli suu täyteen kuolaa, kun olen tuota tehnyt ja se on taivaallisen hyvää!!

    Eikä jää säilöön taatusti, jos tekee isomman annoksen..

    eikka

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Kopioin ja kokeilen.
    Onneksi en lukenut postaustasi nälkäisenä :)

    VastaaPoista
  4. Blogissasi on ties kuinka paljon herkkuohjeita. Kuten nyt nämä kaksi viimeistäkin. Kiitos! Parmankinkkusalaattia meinaan tehdä ja suklaakakkuakin kyllä joskus. "Syntisen hyvää"-osio on kokonaisuudessaan houkutteleva, olen lukenut ohjeita ja katsellut taitavasti tehtyjä kakkuja ties kuinka monta kertaa. Aina tulee kakkumieliteko :)

    VastaaPoista
  5. Aikku, sun suklaakakkuohje on odottamassa seuraavia vieraita:)

    Eikka, sullahan on jouluna aina mutakakkua! Luulen, että mikään kakku ei lyö laudalta suklaakakkua.

    Pirkko, tästä tulee mukavan pieni kakku, josta kuitenkin riittää pala aika monelle.

    Päivi, pitkään leivoin joka sunnuntai perheelle jotain jälkiruoaksi tai kahville. Nyt olen lopettanut sen ja leivon vain vieraille. Itse kun tapasin syödä loput tekeleistäni, vähän kerrallaan. Mutta leipominen on terapeuttista: saa nopeasti aikaiseksi jotain näyttävää ja monia ilahduttavaa.

    VastaaPoista
  6. Ei tämmösiä sais ees lukia saatikka kahtoa!
    Tein viikonlopulla porkkanakakun, eka kertaa kaupan valmiista jauheesta. Se oli yllättävän hyvää. Jopa niin, että lähes yksin sen söin. Tuollaisen suklaakakun jos tekisi, kermavaahdon kanssa sitten herkutellen, niin se olisi kakun menoa se. Tuon edellisen postauksen salaatin ohjeen tulostin ja hankin siihen tarvikkeet. Ajattelin tarjota sitä perjantai-iltana venetsialaisviikonlopun alkajaisiksi.

    VastaaPoista
  7. Rita, porkkanakakku on hyvää, äitini tykkää tehdä sitä. Olen tehnyt suklaacookieseja jauheesta ja ne ovat erinomaisia, moneen kertaan on testattu.

    VastaaPoista
  8. Tuo on herkkua.Jos sanoit tehneesi vain puolitettuna, niin sehän lihottaa vain puolta vähemmän.

    VastaaPoista
  9. Arleena, puolet vähemmän kaloreita minulle, joka syön kuitenkin loput:)

    VastaaPoista
  10. Samantyyppistä kuin oma jauhoton suklaakakkuni, törkeän hyvää ja syntisen kalorista!

    VastaaPoista
  11. Lumo, katselinkin sitä sinun kakkuasi sillä silmällä:)

    VastaaPoista
  12. Näyttää niin herkulta! Törmäsin tähän, kun etsin suklaakakku ohjetta. Taidan vierailla ekaa kertaa blogissasi :) Täällä on paljon muitakin suussasulavan oloisia reseptejä!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...