keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Katsotaanko vähän meikkejä

AVON LUXE purple smokes
Vuosia sitten kun mentiin Ouluun, siskon pikkutytöt tulivat aina jossakin vaiheessa sanomaan vienosti, että katsotaanko Virpi taas vähän meikkejä. Ja niin me katsottiin. Nyt pikkutytöt ovat jo isoja, tämän kevään penkkariajelijoita ja vanhojen tanssijoita, ja heillä on omat meikit. Joudun katselemaan meikkejä nyt ihan itsekseni, mutta katsottaisko me niitä yhdessä?

Hankin nimittäin ihanan luomivärin Avonilta, minulle ennestään tuntemattomasta paikasta. Muistan kyllä, että Avonin tuotteita oli joskus aikoinaan myynnissä viime vuosisadalla. Ja nyt ne ovat postimyynnissä, mutta en vaan ole pahemmin törmännyt niihin. Kaupungilla oli tässä kerran esittelypöytä, ja varsinkin luomivärit näyttivät ja tuntuivat houkuttelevilta, joten otin siitä esitteen ja kirjauduin sivustolle. Hinnat eivät ainakaan päätä huimanneet. No, ehkä sivusto on ärsyttävän amerikkalainen, mutta sen yli voi päästä.


Tilasin tällaisen Luxe-malliston paletin, jossa näytti olevan kaikki ne värit, joita tarvitsen. Ja pakkaus täytti kaikki toivomukseni! Paitsi että se on ylellisen näköinen, värit tosiaan ovat minulle sopivia, eivätkä liian helmiäisiä tämänikäisille luomille. Ennen kaikkea värit ovat pysyviä. Testasin tuota alinta harmaata ilman mitään pohjustusaineita, ja se kesti aamusta iltaan.  Aika hyvin tarjoushintaan 14,95.

Ostin myös värivoiteen samasta luxe-sarjasta myös tarjoushintaan 14,95. Olen erittäin tyytyväinen siihenkin, silkkinen ja ohut jälki, hyvä kilpailija vakio-Clarinsille. En kylläkään muistanut ottaa siitä kuvaa.

Kuvassa oikealla on kaksi isoa sivellintä. Tällaiselle kosmetiikan hevijuuserille hyvät siveltimet ovat tärkeitä, huonot vain tökkivät ja ärsyttävät, siis jopa ihoa. Hopeanväriseen Diorin häivytyssiveltimeen lankesin kerran esittelymeikissä huimaan 38 euron hintaan. Hyvä se kyllä on, mutta järkyttävän kallis. Jokin aika sitten myyjä suositteli Sokoksella minulle tuota puuvartista Ecotoolsin sivellintä ja sanoi, että hän käyttää itse vain sitä. Hintaa oli noin 6,80 tai sinnepäin. On muuten aivan mahdottoman pehmeä ja hyvä sivellin, niin iso kuin onkin. Käytän sitä tosi paljon ja voin suositella lämpimästi. Myyjiin kannattaa luottaa, olen huomannut.

Shiseidot ja Estée Lauderit
Hyvä ripsiväri on tärkeä. Kuten olen maininnut, lempparini on Lancomen Hypnôse, mutta eihän aina voi samaa ostaa. Mistä muuten tietäisin, jos joku olisi vieläkin parempi? Siis lankesin tarjouksesta Lauderin Magnascopiciin. Ihan hyvää sekin on, mutta ei paras (kuvassa pystyssä). 

Vuoden laatikossa pyörinyt Sensain 38° erotteleva ja pidentävä sai lentää roskiin. Siinä oli pidentävää nöyhtää, josta en pitänyt. Olin huomannut kuitenkin, että suorat ripset pysyivät taivutuksen jälkeen hyvin muodossaan iltaan asti sillä. Niin sanotaan vedenkestävistä ripsiväreistä, joita en ole koskaan käyttänyt. Läksin siis hankkimaan uutta Sensaita, sitä Volumising-mallia, jossa ei ole hippusia ja joka erottelee paremmin. Sattui kohdalle myyjä, joka vakuutti, että Lauderin Double Wear on myös lämpimällä vedellä pestävä ja hänen mielestään paras kaikista. Hän neuvoi myös kokeilemaan ensin ilman ripsentaivuttajaa, harja kuulemma taivuttaa hyvin.

No sitä minä en kyllä uskonut. Ei paraskaan harja voi taivuttaa suoria ripsiä kaareviksi, eikä tietysti taivuttanut tämäkään. Minua ei enää huijata: lapsena katselin toiveikkaana mainoksia, joissa luvattiin, että aaltomaisella kammalla saa laineita tukkaan. Hitto että kampasin kuin viimeistä päivää mumman peilin edessä! Eikä piikkisuora elovenatukka siitä mihinkään taipunut. Siis shiseidot kehiin ja ripsiväriä päälle. Kyllä tämä ihan hyvä tuote on, mutta ei paras vielä sekään. Uutta on se, että Lauderin lämpimällä vedellä pestävä ripsiväri lähtee kylmällä silmämeikinpoistoaineella ja haalealla vedellä ihan helposti pois. Muutenkin Lauderit tekevät aina ripsiin kestävää jälkeä, sellaista jenkkimeininkiä.

Guerlain Rose aux joues
Nyt kevään korvalla aloin kaivata heleää väriä poskille -siis sen jälkeen kun siitä on ensin meikkivoiteella kevyesti peitetty kaikki luonnollinen rusotus, hehe. Käytössäni ollut Inglotin puna alkoi tuntua tunkkaiselta; näin ainakin  yritin perustella itselleni uuden punan hankintaa. Luottomyyjäni suositteli tätä Guerlainin punaa ja levitti sitä poskilleni kokeeksi. Siitä tuli kevyt ja heleä väri, juuri kuten halusin. Kotioloissa olen ollut tyytyväinen, kun väriä ei tule liikaa kerralla, vaan saa levitellä parikin kertaa. Kovin runsaspigmenttinen poskipuna on hankala käytössä, ja tätä ei tarvitse levittää käden kautta.


Tässäkin pitää kehaista siveltimiä. Duroyn poskipunasivellin on erinomaisen pehmeä ja loistohankinta, joskin hintaa oli yli kolmekymppiä joitakin vuosia sitten. Taas kerran Ecotools yltää ihan samaan: ostin juuri puuterisiveltimeksi vastaavankokoisen hintaan 12 euroa. Iso, ihanan pehmeä ja hyvää karvaa. Ei vaan ehtinyt näihin kuviin mukaan.


Huulipunaosastoa olen myös päivittänut tasaisesti. Laskin että käytössäni on kotona kaksikymmentäneljä punaa ja töissäkin viisi. Ne vaan on niin ihania. Eikä huulipunan tarvitse olla kallis, mieluisimmat tämän kevättalven hankinnat ovat Lumenelta, nuo kaksi takana oikealla. Laatu on kerrassaan pehmeä, pigmenttiä sopivasti ja värit suloiset. Kolmannenkin ostin samalla kerralla, sellaisen vähän oranssiin vivahtavan, mutta se katkesi juuresta melkein uutena ja lähetin sen Lumenelle takaisin. Oli muuten yllättäen hyvä väri sekin, mutta laatu vahamainen ja pehmeä, joten en ihmettele katkeamista. Oli kuitenkin ensimmäinen kerta kun niin kävi,


Vasemmalla olevan YSL:n ihanan punan ostin jo kesällä, mutta värinä se on sopinut vasta nyt talvi-iholle. Laatu on korkea, kuten voi kuvitella pakkauksestakin. Ja melkein ulkonäön takia se oli saatava: tuollainen on ilo silmälle, kun sen vetää laukusta! Clarinsin Jolie Rouge on rasvainen ja kevyen värin antava puna, jota käytin koko syksyn. Laatu vastaa joka euroa, jonka siitä pulittaa. Kertakaikkiaan ihana puna. 

Avonin Smitten red ei sitten ollutkaan niin käyttökelpoinen. Runsaasti pigmenttiä eikä erityisen kiiltävä, sellaista en oikeastaan halua. Laatikosta löytyy jo kaksi kirkkaanpunaista, joille on kuitenkin aika vähän käyttöä. Minusta kirkkaanpunaisessa punassa pitää olla läpikuultava väri ja kiiltoa, mattapuna näyttää liian meikatulta. Siihen pitäisi olla viimeisen päälle pukeutunutkin.


Siinä ne päivittäisessä käytössä olevat aarteet on. Pakki asuu kylpyhuoneen laatikostossa ja sieltä se on helppo nostaa mukaan. Paras meikkauspaikka on pöydän ääressä ikkunan luona. Siveltimet voi kantaa mukaan omassa purkissaan. Vapaalla en meikkiä levittele, mutta jonnekin lähtiessä on suuri ilo kaivaa pakkelit esille ja värittää itselleen siisti iho ja näkyvät silmät ja huulet.


Houkutus ja lankeemus: kun luin vakiokosmetiikkalähteeltäni Sensaistilta tästä Liv-boxista, olin ihan myyty, oli pakko saada oma. Ajatella nyt, pienellä hinnalla saa yllätyslaatikon joka kuukausi. Jo pelkkä kynsilakka tässä laatikossa maksaa enemmän kuin koko boxi eli 13,90. Olayn näytteet ovat käytössä ja iso vartalovoidepurkki on oikeasti hyvä. 

Kyllä kosmetiikka on ihanaa. Sitä aikuisten naisten leikkiä. Joku leikkii langoilla, joku meikeillä.


10 kommenttia:

  1. Enpä tuollaista tiennytkään, tai muustanut. Tytöt taitaa olla aina kiinnostuneita meikeistä, mutta tädin meikit on jotain tosi hienoa :)

    On sulla aina ollutkin hieno kokoelma, sultahan meikkausopit on saatukin. Edelleen Lumenen meikit käytössä, "kun ne sopii nuorelle iholle" -juupa juu, pitäs ehkä jo vaihtaa, ei oo enää ihan nuori iho.. Mutta kokeiltu on muitakin, aina palaan samoihin takaisin.

    Onko nuo siis omia kuviasi ja meikkejä, ovat kuin esitteestä, hienot! Voisitkohan lomalla meikata mut, vähän niinkuin malliksi, miten tämmöstä rypistyvää naamaa pitäs laittaa?

    Eikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisen tekemä meikki tekee aina hyvää, siitä saa erilaisen näkemyksen omasta naamastaan. Sun oma tapa meikata silmät on aina ollut silmiisi sopiva, mutta kiva olisi saada tehdä meikki;)

      Lumene on kehittynyt koko ajan ja minä tykkään niistä tosissani. Eniten käytän minäkin Lumenen voiteita, Vitamin C:tä ja Excellent futurea. Nyt aion kokeilla niitä uusia viisikymppisen iholle tarkoitettuja,kun nyt käytössä olevat loppuvat. Apteekkikosmetiikkakin on muuten hyvää ja edullista. Meikeissä ja voiteissa olen tullut siihen tulokseen, että laatu ja hinta ei todellakaan kulje käsikädesssä, ylellisyys on sitten toinen asia.

      Kuvat on tietenkin mun, vaikka vähän tylsiä.

      Poista
  2. Hieno postaus!
    Langoilla leikkimiseen minulla ei ole lahjoja, ei kyllä meikkeihinkään, vaan meikit kyllä kiinnostavat enempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut leikkii sitten kengillä, niitä sinulla ainakin näkyy aika ajoin blogissa ja toinen toistaan kauniimpia. Pukeutuminen ja kaikenlainen itsensä laittaminen on minusta leikkiä, siis iloa tuottavaa touhua.

      Poista
  3. Vautsi! Saisinpa minäkin pidettyä meikit noin hyvässä järjestyksessä. :) Innostuin tämän postauksen ansiosta kuitenkin tilaamaan tuon LIV-boxin. Huhtikuussa pitäisi tulla ensimmäinen boxi, jännityksellä odotellessa! Itse olen kanssa semmoinen, etten kovin helposti uskalla kokeilla uusia tuotteita, joten ihan kivaa vaihtelua tuo tämä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihmetellyt aina nimitystä meikkipussi. Miksi meikit pitäisi säilyttää pussissa ja miksi meikata vessan valossa, kun on paljon helpompi poimia haluamansa meikit laatikosta ja laatikko helppo kantaa sopivan ikkunan lähelle. Ja tuo boxi, olen varma, että ainakin yhdestä tuotteesta voi tykätä niin paljon, että se vastaa siihen käytettyä rahaa. Loput voi lahjoittaa kavereille;)

      Poista
  4. Mykistävää. Minusta on jo vähän liikaa kun minulla on KAKSI huulipunaa, yleensä yksi riittää. Nyt on helmiäisellä ja ilman. Joka aamu pitää päättää kumpaa niistä laittaa, se tekee elämästä monimutkaista.
    Meri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöh, pitäähän sentään olla eri värit kesään ja talveen, ja siinäkin erilainen pimeään syystalveen ja valoisaan kevättalveen. Mutta toisaalta, jos ei käytä paljon huulipunia, voi neutraali kiilto hoitaa kaikki tarpeet. Cliniquella ja Clarinsilla on ihanan läpikuultavia huulipunia, joihin ihan hullaantuu:)

      -Vitsi mun olisi pitänyt ruveta kosmetologiksi!

      Poista
  5. Mielenkiintoista. En juuri meikkaa silmiä kulmakynää lukuun ottamatta, koska silmät ovat yliherkät. Mutta huulipunia mulla on varmaan ainakin sama määrä kuin sinulla :) Ja toi boxi myös. Lempparipunia ovat Guerlain:n KissKiss baby-punat.
    Leikin siis lankojen, akvarellinappien, pensseleiden, kynien, erilaisten paperien ja ÖÖ huulipunien kanssa. Suihkugeeleihin lankean muuten myös melko helposti.
    Meillä töissä on valtaosa naisista hankkinut viime aikoina Lidl:n halpoja ryppyrasvoja, kun yksi kollega mainosti niitä maasta taivaaseen. Alle neljä euroa/kpl.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana että joku muukin on yhtä heikkona meikkeihin kuin minä! Nuo Guerlainin punat on mulla kokonaan kokeilematta, ei ole varmaan ollut koskaan yhtään. Sulla on kyllä ihailtavan paljon muitakin leluja:)

      Uskon vahvasti siihen, että iholle on tärkeää säännöllinen hoito. Se ei sitten niin tarkkaa ole, kuinka kalliita voiteita käyttää. Lidlin voiteet on kokeilematta, mutta No7 on tullut todettua aika sudeksi tämänikäiselle. Tosin en huomannut Lancomen ihmeseerumistakaan mitään vaikutusta, vaikka käytin koko pullon loppuun.

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...